Συνάντηση για τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην τουριστική κίνηση της Βοιωτίας

Το θέμα της εξάπλωσης του κορονοϊού και οι επιπτώσεις του στην τουριστική κίνηση της Βοιωτίας απασχόλησε σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητηριο Βοιωτίας, με πρωτοβουλία επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, κ. Παναγιώτης Αγνιάδης και οι επιχειρηματίες, που διατηρούν τουριστικά γραφεία, κ. Δημήτρης Μίχας, κ. Λουκάς Μωραΐτης, κ. Κώστας Αγγελίνας και κ. Γιάννης Παπαχαραλάμπους.

Οι παραβρισκόμενοι συμφώνησαν, ότι οι επιπτώσεις του κορονοϊού είναι ιδιαίτερα σοβαρές για τον τουριστικό κλάδο, καθώς ουσιαστικά εξαφανίζουν την τουριστική κίνηση.

Σύμφωνα μάλιστα με τις εκτιμήσεις και τις διαπιστώσεις των  βοιωτικών γραφείων γενικού τουρισμού, οι κρατήσεις και η έκδοση εισιτηρίων, που διενεργούνται από τα πρακτορεία της Βοιωτίας για τις αεροπορικές μετακινήσεις εξωτερικού έχουν μειωθεί κατά 70%. Αντίστοιχα, οι κρατήσεις για αεροπορικές μετακινήσεις εσωτερικού έχουν μειωθεί κατά 40%. Επίσης, οι κρατήσεις για ακτοπλοϊκές μετακινήσεις έχουν μειωθεί κατά 50%. ενώ δεν πραγματοποιούνται παντελώς εκδρομές με λεωφορεία, τόσο για το εσωτερικό και το εξωτερικό. Οι μετακινήσεις εσωτερικού, με λεωφορεία,  που συνεχίζουν να πραγματοποιούνται αφορούν μόνο μετακινήσεις προσωπικού για εργασία, εκπαίδευση και γενικά για την εξυπηρέτηση βασικών αναγκών.

Στο πλαίσιο αυτό, διαπιστώθηκε η ανάγκη να ληφθούν στοχευμένα μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων επιχειρήσεων, τέτοια, που θα εξασφαλίζουν τουλάχιστον την επιβίωση τους.

Τέλος, οι παραβρισκόμενοι επιχειρηματίες του κλάδου τόνισαν, ότι τα νόμιμα λειτουργούντα τουριστικά γραφεία της περιοχής, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης τους απέναντι στην τοπική κοινωνία και του σεβασμού τους στην δημόσια υγεία, έχουν αναστείλει, με δική τους πρωτοβουλία, όλες τις τουριστικές εκδρομές, που είχαν προγραμματισθεί να πραγματοποιηθούν με λεωφορεία.

Σχετικά